Les Issambres

Een heerlijke vakantie in Les Isambres, met haar stranden van fijnzand en baaitjes.

Praktische en toeristische informatie Les Issambres

Les Issambres is een populaire badplaats aan de Cote d’Azur, gelegen tussen Sainte-Maxime en Saint Aygulf. Het wordt gekarakteriseerd door haar 8 kilometer kustlijn, met 9 stranden van fijn zand, en talloze baaitjes. Les Issambres heeft een haven met 450 ligplaatsen, die zeker het bezoeken waard is, en waar u de mogelijkheid heeft voor verschillende watersport activiteiten, zoals waterskiën, zeilen, en duiken.
Lees meer

Mooie lokale bezienswaardigheden en attracties

Ontdek een selectie van de mooiste plekken en attracties in Les Issambres

Geschiedenis

Geschiedenis

Les Issambres maakt deel uit van de gemeente Roquebrune-sur-Argens, en is in de jaren 30 van de vorige eeuw met de bouw van het het hotel La Residence...

Lees meer
Bevolking

Bevolking

Het aantal vaste bewoners van Roquebrune sur Argens waaronder Les Issambres valt was in 2015 13.195...

Lees meer
Klimaat

Klimaat

Les Issambres heeft een mediterraan klimaat, met de volgende gemiddelde temperaturen per maand: Januari 10 Februari 10 Maart 12 April 14 Mei 17 ...

Lees meer
LES ISSAMBRES VOOR DE PERFECTE STRANDVAKANTIE

LES ISSAMBRES VOOR DE PERFECTE STRANDVAKANTIE

Kijkend naar de heldere blauwe wateren van de Middellandse Zee voelde heerlijk rustgevend, en de wetenschap dat er acht kilometer aan kustlijn te verkennen is maakte Les Issambres opeens de perfecte vakantiebestemming .... De prachtige omgeving van Les Issambres, dat valt onder de gemeente Roquebrune-sur-Argens, werd voor het eerst een toeristische bestemming in 1930 toen Hotel La Residence werd gebouwd net boven het fijne zandstrand van La Garonette. Gelegen in de Val d'Esquieres in het prachtige zuiden van Frankrijk, werd het hele gebied plotseling aantrekkelijk voor dichters, schilders, schrijvers en toeristen die in meer noordelijke klimaten woonden. Tot die tijd was Les Issambres slechts een klein gehucht stammend uit de Romeinse tijd, gelegen tussen de Golf van Saint Tropez en de gemeenschap van Fréjus. Les Issambres heeft al lang een kleine beschermde jachthaven en zijn charme, kleuren en geuren waren en zijn onmiskenbaar Provençaals. Toegegeven, door de jaren heen heeft Les Issambres zich ontwikkeld, maar in werkelijkheid is het nog relatief ongerept met verschillende vakantiehuizen en villa's en blijft het de perfecte bestemming voor een strandvakantie met het hele gezin. Er wordt weinig melding gemaakt van Les Issambres tot aan de Tweede Wereldoorlog toen het werd geselecteerd als een van de drie stranden in de regio Saint Tropez voor Operatie Dragon. Operatie Dragon vond plaats op 15 augustus 1944 en was een invasie door de Amerikaanse Delta Force om Zuid-Frankrijk te bevrijden. Vandaag is er een gedenkteken dicht bij de ingang van het strand van La Garonette ter ere van die Amerikaanse soldaten. Het zeilcentrum op dat strand heeft de naam La Batterie, want tijdens de oorlog was dit de locatie van een Duitse artilleriebatterij. Er is acht kilometer kustlijn om van te genieten met talloze kleine baaien, kreken en rotsen.

Stranden

Er zijn prachtige stranden met fijn zand die perfect zijn om lekker te gaan liggen en te ontspannen. Het strand van San Peïre ligt naast de haven en is zeker een mooi strand, omzoomd door palmbomen, met verschillende restaurants waar de tafels echt in de zee staan! De Handiplage, is een relatief nieuw strandgebied dat in 2016 is geopend en speciaal is ingericht voor mensen met mobiliteitsproblemen. Er zijn 30 lokale vrijwilligers die deze bezoekers helpen om echt te genieten van de prachtige wateren van de Middellandse Zee. Dit strand was erg populair bij de 177 baders in het eerste jaar en de 200 in 2017. Een extra bonus is dat er vaak entertainment op het strand verzorgd wordt. Als je graag wat verder weg wilt gaan, is El Moritto Plage een klein maar mooi strand met een heerlijk nieuw restaurant direct aan het zand met een houten baldakijn. Het team van man en vrouw maakt er heerlijke creoolse gerechten en er zijn voldoende ligstoelen en parasols voor de perfecte luie dag! Natuurlijk, naast genieten op het strand, nodigt de Middellandse Zee je ook uit om enkele watersporten te beoefenen en wat een keuze is er! Er zijn jetski's en paddleboards, je kunt er waterskiën, parasailen, duiken met zeecarts en deze zijn beschikbaar voor mensen met alle niveaus van expertise. Een bijzonder populaire watersport is om een bobcat te huren voor een uurtje. Deze eenvoudig te gebruiken onderwater scooters onthullen het kleurrijke leven onder de golven perfect. En als je ervan houdt in een boot te varen zijn er kajaks met glazen bodem, zeiltochten en waterfietsen om van te genieten. De haven met zijn dobberende vissersboten en kleine pleziervaartuigen blijft de belangrijkste focus. Het is ietsje drukker geworden tegenwoordig, want er is een populair duikcentrum en restaurants plus een regelmatige bootdienst naar Saint Tropez. Het gebied rond Les Issambres is perfect voor degenen die van wandelen houden, want er zijn een aantal echt goede wandelroutes die de kleuren, geuren, rijke flora en fauna van het gebied onthullen.

Stranden
Thalasso

Thalasso

Een van de populairste routes is het kustpad tussen het strand van San Peïre en Saint-Aygulf, met een lengte van 12 kilometer. Met stevige schoenen en een goede inname van drinkwater, lopen de meeste wandelaars de afstand in iets minder dan vier uur. Onderweg kom je La Gaillarde tegen - de 2000 jaar oude Romeinse visvijver die verrassend goed bewaard is gebleven. Kinderen genieten van snorkelen in het heldere water omdat er talloze groene krabben en heremietkreeften te zien zijn. De kust daar is bijzonder goed om te snorkelen, omdat het onderwaterleven er rijk is. Voor degenen die dat willen, zijn er tijdens de zomermaanden begeleide wandelingen met een zeer enthousiaste natuuronderzoeker! Genieten van een maaltijd in Les Issambres is extra speciaal omdat alle restaurants en brasseries uitzicht hebben op zee met vaak tafels op het strand of zelfs in de zee! Een bijzonder populair restaurant waar de gasten aan tafels zitten met kleurrijke tafelkleden net aan de zee, is La Réserve Gayrard. Er staan heerlijke Provençaalse gerechten op het menu en er is veel verse vis die echt heerlijk smaakt. Er zijn zowieso veel Provençaalse producten om van te genieten tijdens uw vakantie (of zelfs om mee naar huis te nemen als souvenirs) en deze omvatten olijfolie, kruiden, lokale wijnen en de bekende Provençaalse lavendel. De perfecte plek om de lokale producten te kopen is in een van de markten. Les Issambres heeft een mooie markt op de maandagochtend met kraampjes met onder andere fruit, groenten, kaas en vleeswaren. Er zijn elke vrijdag markten in Roquebrune-sur-Argens, La Bouverie op zaterdag en Puget-sur-Argens op woensdag. Verderop hebben Sainte-Maxime en Saint-Tropez elke week verschillende soorten markten. Een van de grootste recente ontwikkelingen in Les Issambres is de oprichting van het thalassotherapiecentrum. 'Thalassa' is het Griekse woord voor zee en deze stijlvolle spa maakt zeker gebruik van de prachtige wateren van de Middellandse Zee voor haar behandelingen.

Omgeving van Les Issambres

Het zeewater wordt van 300 meter van de kust gehaald en is rijk aan mineralen. De spa biedt hydromassage, jetdouches, een zwembad met zout water plus een hamam en een aantal speciale behandelingen met zeewater. Dit is de perfecte manier om echt te ontspannen tijdens uw vakantie! In de omgeving zijn er tal van plaatsen om te bezoeken, waaronder Saint-Tropez, Port Grimaud en Sainte-Maxime. Als er kinderen in uw gezelschap zijn is de Jardin Botanique zeker een bezoek waard, het ligt op slechts vijf kilometer afstand van Les Issambres en is perfect om met het hele gezin te genieten van de mooie tuin en van de vele attracties, waaronder een enorm piratenschip. In het binnenland ligt het dorp Roquebrune-sur-Argens met een rijke geschiedenis van 1000 jaar, en Les Issambres maakt deel uit van dezelfde gemeente, met nog een derde dorp, La Bouverie. Roquebrune-sur-Argens is een typisch Provençaals dorp dat op de rechteroever van de Argens ligt. Het is een oud dorp dat uitkijkt over de vlakte, met een kerk die is gewijd aan de heiligen Petrus en Paulus en een aantal mooie gebouwen, waaronder oude stenen gebouwen en huizen met aantrekkelijke arcades. Sommige van de originele verdedigingswallen zijn nog steeds te zien. Het is een mooi dorp vol bloemen en het heeft een prijs gewonnen als 'Franse stad van bloemen'. Een populaire attractie voor bezoekers is het Maison du Chocolat, waar zijn ambachtelijke chocolatier Monsieur Courreau te vinden is, die allerlei soorten chocolaatjes maakt, inclusief zijn onweerstaanbare chocolade verpakt in nougat. Er is een minimuseum met 5.000 verschillende items, waaronder chocoladedoosjes en posters die het verhaal vertellen van 's werelds beroemdste chocolademerken. Le Rocher de Roquebrune is een andere populaire plek om te bezoeken. Deze enorme en direct herkenbare geïsoleerde rots steekt 376 meter boven de vlakte van Argens uit ten westen van Roquebrune-sur-Argens en is een kenmerkende achtergrond voor het dorp met een prachtig panoramisch uitzicht op de omgeving.

Omgeving van Les Issambres
Speciale evenementen

Speciale evenementen

Er wordt momenteel overwogen om de rots op te nemen op de Werelderfgoedlijst. Op korte afstand ligt een tweede dorp dat de moeite waard is om te verkennen - Puget-sur-Argens, dat wordt omringd door wijngaarden en een kenmerkende 18e-eeuwse klokkentoren heeft. Dit dorp staat bekend om zijn ambachtelijk werk, omdat het verschillende keramische ambachtslieden heeft die een onderscheidend keramiek beeldje maken met de naam 'Santons'. Les Issambres is goed gelegen voor diegenen die de kleurrijke en iconische badplaats Saint-Tropez willen bezoeken of de prachtige stad Sainte-Maxime met zijn interessante architectuur en verschillende markten. Fréjus is een populaire stad die 15 kilometer naar het westen ligt en is gevuld met kunst en geschiedenis, waaronder een Romeins amphitheater en aquaduct. De stad heeft de prachtige kathedraal van Saint Léonce en het interessante Parc Zoologique de Fréjus. Het hele jaar door zijn er speciale evenementen om van te genieten in Les Issambres. Tijdens de zomermaanden zijn er regelmatig Brocantes (rommelmarkten) waar allerlei soorten antiek en curiosa worden verkocht, zoals oude sieraden, munten en porselein. Half juni is er een leuke bootdag met allerlei soorten activiteiten en wedstrijden. Op de dag van de bestorming van de Bastille (14 juli) is er een nautische show met nachtzeilen en een prachtig vuurwerk op het strand van Saint Peïre, gevolgd door een bal waar tot laat in de avond gedanst kan worden. In oktober organiseert Les Issambres elk jaar een etappe van de wereldbeker mountainbiking - Roc d'Azur. Als weer een drukke dag met relatief weinig inspanning tot een goed einde is gekomen, is de prachtige Calanque Tardieu de plek om naar toe te gaan als de zon ondergaat in de zee. Het is heerlijk - en romantisch - om daar een fles Franse wijn mee naar toe te nemen, en te nippen aan een glas wijn terwijl de zon ondergaat, en te toasten op weer een perfecte dag in Les Issambres ....