Saint-Aygulf

Geniet van Saint-Aygulf, met haar mooie stranden, gezellig stadscentrum met restaurants en terrassen.

Praktische en toeristische informatie Saint-Aygulf

Saint-Aygulf is een badplaatsje, gelegen tussen Les Issambres en Fréjus. Het heeft verschillende privéstranden, waarvan het strand Bleu et Blanc het bekendst is, want als je uit Nice komt en doorrijdt naar Les Issambres, zie je dit aan je linkerhand net voordat je door het stadscentrum gaat. Maar zelfs een deel van het Bleu et Blanc-strand is openbaar, wat betekent dat u het strand kunt gebruiken zonder enige vergoeding te betalen. Er zijn ook een aantal openbare stranden, zoals de Plage de l'Argent, het enige openbare strand in Saint-Aygulf waar honden aangelijnd kunnen worden.
Lees meer

Mooie lokale bezienswaardigheden en attracties

Ontdek een selectie van de mooiste plekken en attracties in Saint-Aygulf

Geschiedenis

Geschiedenis

Sainte-Aygulf heeft haar naam te danken aan een monnik uit het klooster de Lérins die leefde van 630 tot 675. Zijn naam was Ayoul, hetgeen nadat hij v...

Lees meer
Bevolking

Bevolking

Het aantal permanente bewoners in Saint-Aygulf is 4.970...

Lees meer
Klimaat

Klimaat

Saint-Aygulf heeft een mediterraan klimaat, met de volgende gemiddelde temperaturen per maand: Januari 10 Februari 10 Maart 12 April 14 Mei 17 J...

Lees meer
HET PRACHTIGE SAINT-AYGULF

HET PRACHTIGE SAINT-AYGULF

Staand in een van de observatiepunten bij Ponds Villepey, al kijkend naar de elegante roze flamingo's, de verschillende eenden en de zwanen met hun kroost wordt tijd opeens onbelangrijk. Omringd door de natuurlijke kleuren van het gebied, de gele mimosa en de donkergroene pijnbomen, maar ook badend in de gouden zonneschijn, moedigt een vakantie in het prachtige Saint-Aygulf vakantiegangers aan om zich opnieuw te verbinden met de natuur ... Saint-Aygulf ligt aan de kust tussen Cannes en Saint-Tropez en op slechts vijf kilometer van het historische stadje Fréjus. Het ligt in het hart van de Franse Rivièra, te midden van pijnbomen, palmen en mimosa en wordt bijna 300 dagen per jaar in de zon gebaad. Dit gebied werd voor het eerst bewoond door de Romeinen die een bruisende stad in het nabijgelegen Fréjus ontwikkelden. Er werd een kleine vissershaven aangelegd in Saint-Aygulf en de rijke bodem van het gebied werd gebruikt voor landbouw. De Romeinen hebben ook groene zandsteen en blauwe porfier in de omgeving gedolven. Door de eeuwen heen leek de tijd stil te staan in Saint-Aygulf omdat het beperkt bleef tot een dorp met een klein groepje aantrekkelijke huizen, gebouwd rond een mooi plein. In de jaren 1930 werd het hele gebied 'ontdekt' door kunstenaars, dichters en schrijvers, evenals de 'jetset' en werden ze gevolgd door de eerste toeristen die verliefd werden op de kleuren en geuren van de Provence, haar prachtige stranden en natuurlijk, de heerlijke zonneschijn. Verschillende hotels zijn gebouwd rondom Saint-Aygulf en ook een aantal vakantiehuizen en villas. Tegenwoordig is het centrum van het dorp nog steeds het plein dat wordt omringd door kleine winkeltjes waaronder een aantal echt goede bakkerijen. Interessant is dat één van hen deel uitmaakt van de keten La Tarte Tropézienne, genoemd naar deze prachtige lokale creatie en zeker de moeite van het proeven waard!

Watersport

Saint-Aygulf heeft meer dan vijf kilometer prachtige licht glooiende stranden; sommige met het fijnste zand en andere met kiezelstenen die vloeiend door de zee zijn afgerond. Er zijn tal van kleine baaien omzoomd door het heldere blauwe water van de Middellandse Zee, die perfect zijn om te zwemmen, vissen en snorkelen. De Plage des Esclamandes is het grootste strand. Het is een enorm zandstrand met ondiep water, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen en het wordt tijdens de zomer bewaakt door strandwachten. Er zijn een paar kleine strandwinkeltjes die koude drankjes en ijsjes verkopen - en wat belangrijk is, er zijn ook toiletten! Aan het noordelijke uiteinde van het strand (aan de kant van de Fréjus) bevindt zich een gedeelte voor naturisten. Vroeg in de ochtend en opnieuw in de vroege avond, kan er een klein windje op het strand staan, maar in de zomermaanden is dit aangenaam en verfrissend! Er is 800 kilometer kustlijn in Frankrijk en veel daarvan heeft een wandelpad dat dateert uit het einde van de 18e eeuw toen het werd opgezet als een manier om de smokkelaars en smokkel in de gaten te houden. Vandaag wordt een gedeelte van de 'Chemin des Douaniers' - 'de weg van douanebeambten' door veel wandelaars in Saint-Aygulf opgezocht. Het pad loopt ongeveer 12 kilometer van Saint-Aygulf naar het strand van San Peïre in Les Issambres. Net buiten Saint-Aygulf ligt La Gaillarde, een grote Romeinse siervisvijver, vermoedelijk rond de 2.000 jaar oud. Voor degenen die graag meer willen weten over het hele gebied, worden er in de zomer wandelingen langs dit gedeelte van de kust georganiseerd onder begeleiding van ervaren natuuronderzoekers. Saint-Aygulf is perfect om te genieten van de eenvoudige geneugten van de zee. Als dit voor jou ook zwemmen en snorkelen omvat, is de zee bij La Gaillarde echt helder en rijk aan zeeleven, omdat de posidonia weiden van zeegrassen niet ver van de kust liggen, dus er zijn zeeëgels, roodbaarzen, rode zee-anemonen te zien evenals talrijke zeeslakken op de onderwaterrotsen.

Watersport
Etangs de Villepey

Etangs de Villepey

Voor degenen die genieten van watersporten met een adrenaline-kick, zijn er surf- en paddleboards te huur in de haven van Saint-Aygulf en er is een aangewezen kitesurfstrand gelegen aan het einde van de stranden van Saint-Aygulf - net voor het begin van Fréjus. Als je altijd al eens hebt willen jetskiën, dan is Jet Fun Evasion bij de haven een goed bedrijf met duidelijke, gemakkelijk te volgen instructies in het Frans of in het Engels. Het is geweldig om langs de kust van Saint-Aygulf te surfen, maar voor je eerste poging kun je het beste een kwartiertje reserveren want je armen worden er ongelooflijk moe van. Als je meer watersporten wilt proberen, dan is er een brede selectie beschikbaar langs de kust in beide richtingen. Als je daarentegen de kust in een ontspannen stijl wilt verkennen, dan kun je een motorjacht huren in Les Issambres. Watertaxi's (Les Bateaux Verts) bieden boottochten vanuit de haven naar de beroemde badplaats Saint-Tropez, meer naar het oosten, dat al heel lang synoniem is met beroemdheden en de jetset. Dinsdagen en zaterdagen zijn bijzonder goede dagen om de reis te maken naar Le Marché de Saint-Tropez - de markt - die de hipste en kleurrijkste in heel Zuid-Frankrijk moet zijn! Voor wandelaars en fietsers is er een schat aan routes te verkennen vanuit Saint-Aygulf. De Ponds Villepey ook wel bekend als 'Etangs de Villepey' wat zoveel betekent als 'zoet en zout water' worden gevonden op zeven kilometer afstand van het dorp. Gelegen op het prachtige platteland tussen Maures en Esterel, beslaan de vijvers een gebied van meer dan 250 hectare. De vijvers zijn een van de belangrijkste drasgebieden van de Var-regio. Ze zijn de afgelopen jaren drastisch veranderd omdat ze leden onder het menselijke ingrijpen totdat natuurbeschermers met de lokale autoriteiten tezamen begonnen om de hoeveelheid menselijke activiteit in het gebied te verminderen en de verschillende natuurlijke habitats zorgvuldig te beheren.

Provençaalse keuken

Er zijn observatiepunten aangelegd en er zijn paden en bruggen gecreëerd met als resultaat dat er meer dan 200 verschillende soorten watervogels en verschillende andere dieren zijn gecatalogiseerd en het is er een waar paradijs voor ornithologen. De wandelpaden in de omgeving zijn populair bij wandelaars en mountainbikers. Areca Park ligt aan de rand van Fréjus en is een aantrekkelijke botanische tuin vol met bamboe, palmen en een eikenbos. Het is ideaal voor kinderen, want er is een grote speelruimte met een groot piratenschip, een klimrek en schommels. Met kinderen in gedachten, is er Aqualand aan de rand van het dorp, een Luna Park en tevens een kartbaan. Als u een golfer bent, is dit hele gebied erg belangrijk omdat er zeven prachtige 18-holes golfbanen allemaal binnen handbereik zijn, waaronder de beroemde golfbanen van Valescure en Esterel. Frankrijk staat bekend om zijn traditionele markten en wat is een betere plek om wat van de lokale groenten en kazen te kopen? De markt in Saint-Aygulf wordt gehouden op iedere dinsdag- en vrijdagochtend en naast vis-, groenten-, fruit- en kaasstalletjes zijn er ook vaak kraampjes met speelgoed en meubels. De markt wordt gehouden op La Place de la Poste aan de Avenue Castillon. Op de donderdagen is er een kleine rommelmarkt en kunstverkoop op hetzelfde plein. Er zijn tal van andere markten in de omliggende steden en dorpen om van te genieten en een bijzonder leuke is, is de Brocante (vlooienmarkt) die elke zondagochtend in Grimaud wordt gehouden, de Puces. Er is er continu een fascinerende verzameling van snuisterijen, waaronder oud zilverwerk zoals bestek, vintage kleding en tassen, stukken borduurwerk, kant en interessante oude prints en boeken- het is echt een geweldige manier om een ongewoon geschenk of souvenir te vinden! Het voedsel van de Provence is over de hele wereld bekend en Saint-Aygulf heeft het geluk om een aantal heerlijke restaurants te hebben, waaronder Les Moulins de Saint-Aygulf en Le Dit Vin, die beiden de heerlijke lokale keuken perfect op je bord brengen.

Provençaalse keuken
Perfecte familie strandvakantie

Perfecte familie strandvakantie

Voor degenen die dol zijn op vers gevangen vis en schelpdieren, is Le Cercle, op slechts een paar kilometer afstand in Roquebrune-sur-Argens, de moeite van het ontdekken waard. Met zoveel glorieuze kustlijn is er vis en schaal- en schelpdieren op de meeste menu's en de lokale vissoep is bijzonder goed. Deze wordt doorgaans als voorgerecht geserveerd in de vorm van alleen maar de soep met een beetje vis, of als hoofdgerecht in de vorm van een Bouillabaisse, dus met heel veel vis. In beide gevallen wordt er kaas en Rouille bij geserveerd. Als u bij een van de bakkers (Boulangeries) in het dorp bent, dan is behalve de vers gebakken croissants en baguettes, de Tarte Tropézienne (ook bekend als La Tarte de Saint-Tropez) een definitieve 'must '. Deze heerlijke met room gevuld brioche werd voor het eerst gecreëerd door Alexandre Micha, eigenaar van een patisserie in Saint-Tropez in 1955 voor de actrice Brigitte Bardot die Et Dieu Créa la femme filmde, die haar carrière lanceerde als actrice en Saint-Tropez voor altijd veranderde! Nu is de Tarte Tropézienne een winkelketen geworden met vestigingen in vele steden over de hele Franse Rivièra. Men kan zelfs twee filialen vinden op het vliegveld van Nice, één toegankelijk voor iedereen in de aankomsthal, en één alleen toegankelijk voor passagiers die door de paspoortcontrole voor internationale vluchten zijn gegaan, zodat ze één van deze heerlijke taarten mee naar huis kunnen nemen. Terwijl de zon ondergaat, is de promenade aan de kust populair, net als de verschillende kleine strandbars waar mensen zitten en zich ontspannen met een koel drankje en kijken naar de wereld die voorbijgaat. Voor nachtvogels is er de club Bleu et Blanc waar het dansen tot diep in de nacht doorgaat. Interessant is dat de promenade langs de kust ook populair is als de zon opkomt bij degenen die genieten van het kijken naar de pracht van een nieuwe dag die voor hen ontwaakt. Saint-Aygulf voor perfecte familie strandvakanties, watersportfans, wandelaars, fietsers en dromers ...