Saint-Tropez

Geniet van Saint-Tropez, met haar mooie stranden, gezellig stadscentrum met restaurants en terrassen.

Praktische en toeristische informatie Saint-Tropez

Hoeveel steden bestaan er met een vaste bewoners kern van ongeveer 6000 mensen, maar die per jaar rond de 5 miljoen mensen trekken? Saint-Tropez is zo een stad. Ontstaan in 1592 tijdens de bouw van de Citadel, werd Saint-Tropez in het begin van de 20e eeuw bekend als schilders dorp. Pas na 1950 kreeg Saint-Tropez echte bekendheid, mede dank zij Brigitte Bardot, die daar een villa kocht. Nu is Saint-Tropez met name bekend door haar fraaie en populaire strandclubs in de baai van Pampelonne zoals Nikki beach en Club 55, en door haar haven waar de rijken der aarde hun miljoenenjachten aanmeren. Wat niet iedereen weet is dat veel van de authentiek aandoende huizen aan de haven tijdens de 2e wereldoorlog zijn verwoest, en daarna weer in oude stijl zijn hersteld. Saint-Tropez kent verschillende activiteiten die de moeite van het bezoeken waard zijn. Zo zijn er de zeilregatta’s als de Giraglia Rolex Cup en de Voiles, de Paradis Porsche dag waar meer dan 1000 klassieke en moderne Porsches te bewonderen zijn, en de markt die elke dinsdag en zaterdagochtend gehouden wordt.
Lees meer

Mooie lokale bezienswaardigheden en attracties

Ontdek een selectie van de mooiste plekken en attracties in Saint-Tropez

Geschiedenis

Geschiedenis

Saint Tropez dankt haar naam aan Torpes, die in het jaar 68 door de Romeinse keizer Nero werd onthoofd, waarna zijn lichaam in een bootje werd gezet i...

Lees meer
Bevolking

Bevolking

Het aantal permanente bewoners van Saint-Tropez was in 2015 4.305...

Lees meer
Klimaat

Klimaat

Saint-Tropez heeft een mediterraan klimaat, met de volgende gemiddelde temperaturen per maand: Januari 10 Februari 10 Maart 12 April 14 Mei 17 J...

Lees meer
SAINT-TROPEZ EEUWIG POPULAIR

SAINT-TROPEZ EEUWIG POPULAIR

Met gouden stranden langs de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee, de oude vissershaven en geplaveide straatjes van het La Ponchon-gebied, plus de magische aantrekkingskracht op de rijken en beroemdheden der aarde, belooft St Trop (zoals het liefkozend wordt genoemd) een onvergetelijke vakantie. Saint-Tropez ligt in het zuidoosten van Frankrijk aan de Franse Rivièra, 100 kilometer ten westen van Nice en heeft een lange geschiedenis die dateert van 599 voor Christus toen de Feniciërs daar een aanlegsteiger bouwden. In 31 v.Chr. vielen de Romeinen het gebied binnen, veroverden het, en noemden het Heracleacaccaliera. Zelfs in die oude tijden was het populair, en er werden veel weelderige villa's gebouwd. De stad werd later hernoemd naar de martelaar Saint Torpes. De heilige was een Romeinse soldaat die vanwege zijn christelijke overtuigingen werd gemarteld. Hij werd onthoofd in Pisa en zijn lichaam in een kleine boot gegooid die vele weken dreef tot het strandde in Saint-Tropez in 68 na Christus. De schijnwerper werd voor het eerst op het kleine vissersdorpje Saint-Tropez gericht aan het einde van de 19e eeuw toen het werd ontdekt door de Franse schilder Paul Signac. In de jaren 1920 was het een populair trefpunt geworden met beroemde mensen in de modewereld, zoals Coco Chanel en Elsa Schiaparelli. Ze hielden van de mooie kleine vissershaven en het dorp zelf met zijn smalle geplaveide straten en veel zon. In de veertiger jaren van de 20e eeuw werd Saint-Tropez bezocht door een gestage stroom van kunstenaars, waaronder Juliette Greco, Sartre en Picasso, die het er inspirerend vonden. Het belangrijkste keerpunt kwam in 1956, toen Saint-Tropez werd gekozen als decor voor de film And God Created Women die Brigitte Bardot's carrière als actrice en sekssymbool vestigde, maar ook Saint-Tropez lanceerde als een bestemming voor de jetset van de wereld.

Beroemdste strandresort in Europa

Plots werd de vissershaven gevuld met jachten in plaats van met vissersboten en werd de stad over de hele wereld bekend om zijn topless zonnen en kleurrijk nachtleven. Saint-Tropez kreeg een iconische status als de speeltuin van de rijken en beroemdheden en heeft sindsdien regelmatig in de tekst van popliedjes gestaan. De stad ontwikkelde zich snel als een reisbestemming. In 1967 opende het beroemde Hotel Byblos met zijn even beroemde nachtclub Les Caves du Roy. Het hotel is gebouwd voor Brigitte Bardot door een Libanese miljardair die helemaal verliefd was op haar. Hoewel ze altijd zei dat ze niet van luxe hield, woonde ze wel de schitterende grote opening bij die de toekomst van Saint-Tropez voor altijd verzegelde. Tegenwoordig is Saint-Tropez de beroemdste badplaats van Europa. Het wordt nog steeds bezocht door de rijken der aarde. In het verleden waren deze afkomstig uit Europa en de Verenigde Staten, maar in de loop der jaren heeft Saint Trop een universele aantrekkingskracht gekregen, en rijke Russen, Chinezen en vele andere nationaliteiten genieten daar - evenals minder draagkrachtige mensen! Saint-Tropez biedt accommodatie voor iedereen met prachtige hotels, prachtige vakantiehuizen en een goede camping waar u kunt scheren en douchen in een gebouw met een open dak. Het is leuk om gewoon uit te rusten en te ontspannen op een van de prachtige stranden. De stranden strekken zich uit als een parelketting gedurende acht kilometer langs de Baie de Pampelonne (net ten zuiden van de stad). In And God Created Woman, werd Tahiti Beach getoond als een strand waar kleding absoluut optioneel was! Onnodig te zeggen dat het idee al snel aansloeg - tot de gruwel van de burgemeester van de stad die topless verbood en de lokale gendarmerie beval om met helikopters over de stranden te patrouilleren!

Beroemdste strandresort in Europa
Oude stad

Oude stad

De topless zwemmers hebben gewonnen en vandaag is topless de norm! Sommige van de stranden zijn openbaar, andere zijn privé - waaronder een aantal zoals Cap d'Agde, voor naturisten. Het populairste strand van allemaal is de Bagatelle, die de favoriete plek is van enkele van de rijkste inwoners van de aarde. Genieten van de prachtige kustlijn is de perfecte manier om de dag door te brengen,maar behalve niets anders doen dan genieten van de warmte van de zon, is er een groot aantal watersporten om te beoefenen, zoals windsurfen, kanoën en duiken. Verschillende gemotoriseerde watersporten zijn beoefenen op verschillende locaties, waaronder motorboten, jetski's en waterskiën. Als u de oude stad verkent, is er de mogelijkheid om door de Quai Mistral naar de Portalet-toren te rijden om La Glaye te ontdekken - de eerste van drie mooie kleinere stranden met de achtergrond van traditionele Saint-Tropeziaanse huizen. Dit zijn de enige stranden in de stad zelf. Als je je energiek voelt, is er een prachtig kustpad dat naar het weinig bekende strand van Les Graniers leidt. Le Sentier du Littoral is een wandeltocht van 12 kilometer langs de kust die niet bedoeld is voor angsthazen, maar echt fantastisch is omdat de wandelaars lopen op de landtongen die naar de stranden van Pampelonne leiden. Het duurt ongeveer vier uur om het te voltooien en u loopt over een goed onderhouden en duidelijk aangegeven pad. Het beste nieuws is dat aan het einde van de wandeling een duik in de zee zo lonend kan zijn! In een ander tempo is het leuk om Quai Jean Jaures te verkennen. Er is een kleurrijke mix van restaurants en bars met uitzicht op de enorme slanke jachten die een dagelijkse liggeld van maximaal € 1.500 betalen! De bekendste van de restaurants is Sénéquier met zijn driehoekige tafels en grote rode regisseursstoel.

Musée de l'Annonciade

Het is een populaire plek om 'mensen te kijken' en was een door een familie gerund restaurant (in de vierde generatie) totdat het onlangs werd verkocht voor voor een bod wat niet te weigeren was! Het oude deel van Saint-Tropez is perfect voor een wandeling, het is zo fascinerend! Er zijn kleine supermarkten en bakkers (bakkerijen) naast jachtcharterbedrijven, designerboetieks en restaurants met heerlijke menu’s! Bewoners doen hun dagelijkse boodschappen, de vrouwen op weg naar de ochtendmarkt of poissonerie (vismarkt) met rieten winkelmanden en de mannen die samenkomen in de grote Place des Lices voor een spelletje jeu de boules onder de platanen. De okerkleurige gebouwen zijn gebouwd rond de parochiekerk met een buste van de martelaar St Torpes - zijn schedel wordt afgebeeld in een kapel in Pisa! De 16e-eeuwse citadel die uitkijkt over de oude stad is een 'must see'. Er is een gestage klim door de beboste heuvel naar deze goed versterkte citadel die de kust beschermde. Het uitzicht vanaf de top is spectaculair; zowel over de stad als over zee met het La Maures-gebergte in de verte. Binnen in de citadel is er een interessant museum over maritieme geschiedenis. Voor museumliefhebbers heeft Saint-Tropez ook een uitstekend kunstmuseum - Musée de l'Annonciade. Dit is een van de oudste kunstgalerijen van Frankrijk en is gevestigd in een voormalige kapel uit de 16e eeuw. Het bevat prachtige werken van een aantal kunstenaars die een connectie hebben met Saint-Tropez, waaronder Matisse, Utrillo, Seurat en Duffy. Er is fascinerend pointillistisch werk van Signac - de eerste kunstenaar die veel tijd in het gebied doorbracht - en enkele sculpturen van Henri Lauren. Eten is altijd een belangrijk aspect van een goede vakantie en Saint-Tropez heeft een aantal fantastische restaurants met menu's voor verschillende budgetten.

Musée de l'Annonciade
Restaurants en clubs

Restaurants en clubs

Het meest geprezen is de Résidence La Pinède, die de dynamische chef-kok Arnaud Donckele met Michelin-ster aan de kachel heeft staan en fantastische gerechten bereidt met de beste mediterrane producten. Het oudste restaurant van de stad, Auberges de Maures, is gevestigd in een Provençaals huis in een klein zijstraatje in de buurt van Place des Lices. Door de jaren heen heeft deze 80-jarige favoriet regelmatig de rijken der aarde verwelkomd. Er zijn ook een aantal meer bescheiden geprijsde restaurants te vinden en de meeste hiervan zijn café-brasserieën die eenvoudiger zijn ingericht en populair zijnn bij lokale bewoners (altijd een goed teken!) Ze serveren authentieke lokale gerechten. Les Sporting is zo'n restaurant en zijn dagschotel is altijd populair en erg lekker – in het bizonder als deze vergezeld is van een glas of twee rode huiswijn! Terwijl velen genieten van een ontspannen avondmaaltijd met een wandeling langs de kust of in de oude stad, bezoeken velen St Trop nog meer voor zijn elektrische nachtleven! Saint-Tropez is de meest beroemde nachtplek in Europa! Les Caves du Roy in het Byblos Hotel is DE nachtclub en bestaat al meer dan 50 jaar! Deze blitse nachtclub is een 'must see' en de DJ, Jackie-E, zorgt er snel voor dat je de hele nacht blijft dansen! Er is gratis toegang, maar de drankprijzen beginnen bij 30 euro. Andere populaire nachtclubs zijn de VIP- Room in Le Giola, een leuk Italiaans mediterraan restaurant, waarvan later het muziektempo drastisch verandert. Gaio is een ander populair restaurant / club waar Japanse fusiongerechten uit de Peruaanse keuken worden geserveerd (bekend als 'nikkei') gevolgd door geweldige muziek. Je zult misschien wel dansen naast Sylvester Stallone, Leonardo di Caprio of andere A-listers!

Les Voiles de Saint-Tropez

St Tropez is het hele jaar door leuk om te bezoeken en er zijn elke maand verschillende populaire evenementen, waaronder kunsttentoonstellingen en filmfestivals. Kerstmis is ook popular, met een chocolademarkt, ijsbaan, glühwein en vuurwerk. Er zijn elk jaar belangrijke evenementen die veel extra bezoekers trekken. De verschillende zeilregatta's zijn altijd populair zoals Les Voiles de Saint-Tropez, de late zomerregatta die 300 jachten van alle groottes en leeftijden aantrekt. Le Voiles d'Automne is in november de sluitingsregatta van het jaar en volgt op het in oktober gehorganiseerde drakenbootkampioenschap. Andere populaire evenementen zijn de Porsche Rally in oktober, die tientallen Porsche-bezitters uit heel Europa aantrekt (die komen om te zien en gezien te worden) en het Festival d'Automne, een klassiek muziekfestival. Eind oktober betekent Braderie, hetgeen staat voor uitverkoop, wat betekent dat alle high-end boutique-eigenaren de prijzen van hun waren drastisch verlagen om plaats te maken voor het nieuwe seizoenaanbod. De boetieks bevinden zich in de winkelwijk van de Place des Lices, Rue Gambetta en Rue Allard en deze straten zijn gevuld met iconische merken zoals Louis Vuitton en Dolce & Gabbana. Saint-Tropez is leuk om te bezoeken omdat het al zoveel jaren iconisch is en vol contrasten, zowel wandelingen met maanlicht voor twee maar ook disco dansen tot laat, de geplaveide oude straatjes met ouderwetse bakkerijen of eten in snazzy restaurants naast de beroemdheden. Saint-Tropez belooft een beetje magische schittering voor iedereen ...

Les Voiles de Saint-Tropez