Onbezorgd huren in Frankrijk

Een vakantiehuis boeken aan de cote d'azur heeft uw aandacht nodig

 

Jaarlijks trekken miljoenen vakantiegangers richting Frankrijk. Een groot deel van deze mensen huren een vakantiehuis of luxe villa. Het huren van een vakantiehuis heeft veel voordelen, denk aan de enorme vrijheid, lekker zelf  boodschappen doen en eten wat u lekker vindt. Of heerlijk grillen op de BBQ  bij het privé zwembad terwijl de kinderen in de tuin stoeien. Vakantiewoningen worden zowel verhuurd door particulieren als door professionele organisaties. De voordelen van het huren van een particulier lijken voor de hand te liggen. Toch kleven er ook een aantal nadelen aan, en wij willen in dit artikel zowel de voordelen als de nadelen onder de loupe nemen. Huren van een particulier kan goedkoper zijn, dat is het grootste voordeel. Daar staan echter toch een aantal nadelen tegenover. Er zijn geen organisaties waar de particulieren zijn aangesloten zoals bijvoorbeeld  de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), die uw betaling garandeert indien een aangesloten professionele organisatie failliet zou gaan, en er gelden ook geen regels. Hoeveel u aanbetaald en wanneer is niet gereguleerd, en ook niet wanneer u de slotbetaling dient te voldoen. Particulieren kunnen hun eigen regels maken, en aanbetalingen van 50%, met slotbetalingen 2 maanden voor aankomst worden vaak gevraagd. Als u dient te annuleren bent u doorgaans de betaalde bedragen kwijt, en dat kan een pijnlijke zaak zijn als de totale som al betaald is. Particulieren kunnen op verhuursites voor een gering bedrag adverteren, echter weten helaas ook oplichters dit.

 

Het is voor hun een klein kunstje om mooie foto’s van een villa op een site te zetten, en dan de betalingen te incasseren voor een villa die helemaal niet bestaat! Als u bij een professioneel verhuurbedrijf boekt dan werkt u met een bedrijf dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en doorgaans lid is van een aantal organisaties ter bescherming van de consument, waarover later meer. Besluit u toch te huren bij een particulier, kijk dan hoe lang hij deze villa al verhuurd, veelal staat dit op de website waar hij verhuurd vermeld. Kijk ook of er referenties staan van mensen die dit vakantiehuis eerder gehuurd hebben. In Frankrijk worden huizen vaak speciaal ingericht met het oog op verhuur; zo zijn veel bedmaten in Frankrijk klein en het is dus belangrijk dat u diverse zaken goed bekijkt alvorens de boeking te bevestigen.Vergeet niet dat u bij aankomst een borg dient te betalen. Maar wat gebeurd er als de wasmachine die al 10 jaar staat te draaien plotseling kapot gaat? Ziet u dan wel uw borg terug? Zoals gezegd zijn goede professionele verhuurders aanspreekbaar, waar particulieren veel minder makkelijk aanspreekbaar zijn voor eventuele teleurstellingen. Een professionele verhuurder zorgt ervoor dat u op een website de leveringsvoorwaarden snel kunt vinden en dat een internetsite voldoet aan strenge eisen.

 

Een ander voordeel van het boeken bij een betrouwbaar professioneel bedrijf is dat zij de vila’s die zij verhuren bezoeken om u te behoeden voor onaangename verassingen. En mocht de eigenaar van een vakantiehuis zijn huis verkopen, of komen te overlijden dan heeft u als u geboekt heeft bij een professioneel bedrijf de garantie dat zij een alternatieve vakantiewoning voor u zoeken,  of als u het met de alternatieven niet eens bent dat u uw geld terug krijgt. Conclusie van het bovenstaande is, wees voorzichtig bij het boeken van een vakantiehuis van een particulier, en als u de mogelijkheid heeft, probeer dan te boeken bij een professioneel bedrijf welke officieel is ingeschreven als onderneming en goed vindbaar is zodat u bij aankomst inderdaad heerlijk van een onbezorgde vakantie kunt genieten.

 

Klik hier voor ons complete aanbod aan vakantiehuizen