Geniet van je partij golf in de zon!

Vanuit het perspectief van een golfer is de Cote d'Azur een eersteklas golfregio met 20 verschillende golfbanen om van te genieten - elke golfbaan is anders en sommige zijn beslist uitdagender dan anderen. Wat uw handicap ook is, alle banen beloven een goed onderhouden golfbaan in een prachtige omgeving met een spectaculair panoramisch uitzicht op het landschap en de kust. Het weer in de Franse Rivièra is perfect met meer dan 300 dagen zon per jaar en de meeste golfbanen bieden verhuur van clubs en trolleys - voor het geval u de uwe niet meeneemt. De schijnwerpers werden op Franse golfbanen gericht nadat de Ryder Cup in september 2018 werd gehouden. Het Franse golfverhaal begint in 1856 met de opening van de eerste golfbaan in Pau door enkele enthousiaste Engelsen. De golfbaan in Pau was niet alleen de eerste in Frankrijk, het was de eerste in het vasteland van Europa. Sindsdien is golf in Frankrijk altijd populair geweest en wordt het genoemd als een van de meest populaire sporten van het land - en zelfs populairder dan jeu de boules!

 

100 jaar golf in Frankrijk!

Veel van de golfbanen in de Cote d'Azur hebben een lange, rijke geschiedenis. Beauvallon is een van de oudste 18-holes banen in de regio, die werd aangelegd in 1923 toen de rijken en beroemdheden uit meer noordelijke klimaten naar winterzon in de Cote d'Azur zochten. Golf de Biot en Royal Golf Club van Mougins-Cannes zijn ook geopend in de late jaren 1920 en ook zij hebben een rijke geschiedenis. De aantrekkelijke golfbaan van Opio Valbonne ligt op het 220 hectare grote terrein van het kasteel van Begude, omringd door eeuwenoude bomen en een Gallo-Romeins aquaduct. Chateau de la Bégude is een 17e-eeuwse bastide die volledig is gerenoveerd en een zeer speciale setting is voor het clubhuis.

 

Uitdagend golf in de côte d'azur!

Wat uw handicap ook is, de golfbanen in de Cote d'Azur kunnen een uitdaging zijn. Terre Blanche is een indrukwekkend kuuroord resort met twee wedstrijdbanen: Le Chateau en Le Riou. Beide banen zijn 6000 meter lang - een afstand die voor veel golfers een beproeving is. Riviera Golf de Barbossi is een andere aantrekkelijke, maar technische baan die niet erg breed is en een uitdagende aanpak heeft voor sommige van de greens, waaronder enkele waterhindernissen. Golfers spelen graag op de Barbaroux-baan omdat het een Amerikaans ontwerp en karakter heeft, maar toch worden de holes beschreven als 'verleidelijk en kronkelig' en er is een staande grap in het clubhuis dat grote golfers niet huilen! De Royal Mougins-course in Cannes is een andere golfbaan met veel geschiedenis en ligt in het bos aan de rand van het dorp Mougins. De baan is de thuisbasis van de Cannes Open en is een echte championship course met spectaculaire holes en glooiende greens die worden verdedigd door grote witte bunkers. Een van de grootste uitdagingen van allemaal is te vinden op deze spectaculaire Cote d'Azur golfbaan. De tweede hole bij Royal Mougins heet 'Le Sant de Ange' – ‘De Sprong van de Engel’ en wordt erkend als een van de meest spectaculaire en meest lastige Par 3-holes ter wereld.

 

Er zijn drie uitdagende banen om van te genieten in de buurt van het dorp Grasse, vooral bekend om zijn parfums. De eerste is Claux Amic die op een heuvel onder Grasse ligt. Deze baan is relatief heuvelachtig. Het ontwerp haalt het beste uit de natuurlijke contouren, maar het is niettemin een uitdagende baan voor golfers - vooral omdat het gemakkelijk is om te worden afgeleid door het adembenemende uitzicht over Cannes! De tweede golfbaan in de buurt van Grasse lijkt een goed bewaard geheim, want het ligt op een groot plateau dat is te vinden boven de stad. Chateau de Taulane is ontworpen door Gary Player en is een echt goed aangelegde baan met een aantal prachtige waterpartijen om het plezier te vergroten. Grande Bastide is de derde en is gelegen in een groot ondiep bekken op het platteland in de buurt van het dorp met hoge heuvels als een prachtige achtergrond. Deze golfbaan heeft een Amerikaans karakter en heeft weer enkele aantrekkelijke waterpartijen. Verschillende van de holes staan relatief dicht bij elkaar, maar dit lijkt de spelers niet te storen. Beauvallon kijkt uit over de kust bij Saint-Tropez en is een vrij vlakke baan die matig moeilijk is (Par 70), want het heeft een aantal bomen en waterhindernissen om te overwinnen! Het is ideaal voor diegenen die liever een eenvoudiger parcours willen lopen en voor spelers met een handicap tot 35. Er zijn ook electrische trolleys en electrische buggy's te huur. Golf de Biot is een andere nogal bergachtige oude baan, die redelijk te doen is. De baan is spectaculair om op te spelen omdat deze 900 meter boven de zee ligt met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Opio Valbonne ligt gunstig dicht bij de luchthaven van Nice voor diegenen die een minivakantie op de golfbaan zoeken en deze is zeker een uitdagende baan omdat de negen voorste holes korter zijn dan de achterste negen. De holes liggen tussen de heuvels en er is een verhoogde tee-shot voor de laatste hole - die veel spelers verrast! Als u op zoek bent naar een uitdagende en heel ander type golfbaan, zal Cannes Mandelieu zeker alle vakjes aankruisen! Deze prachtige golfbaan was een van de eerste in de Cote d'Azur en is een vlakke baan, met veel parasol-dennebomen. De baan is in feite verdeeld in vier delen door een spoorlijn die van noord naar zuid loopt en een rivier die van oost naar west loopt! Het is amusant dat de spoorweg wordt onderbroken met behulp van een brug en de rivier, en met de hulp van de vriendelijke veerman - en dat maakt het tot een onvergetelijk spel!

 

Veel meer dan een golfbaan ...

Golf de Roquebrune Resort is beschreven als het 'juweel in de kroon' van de golfbanen in de regio en ligt op slechts tien minuten van Saint-Raphael en Sainte-Maxime. Gelegen binnen een natuurreservaat biedt het een adembenemend uitzicht over de baai van Saint-Raphael. Het is een echt uitdagende 18-holes baan, omdat het heuvelachtig is op plaatsen en sommige van de holes niet overdreven lang zijn. Het spelen van een leuk partijtje golf in zo'n prachtige natuurlijke omgeving, stimuleert je zintuigen en 'joie de vie' en is goed voor je handicap! In het voorjaar is er de toegevoegde bonus van het zien van besneeuwde bergtoppen. Niet alleen perfect voor goede golfbanen, het platteland in de omgeving is namelijk ook goed om te wandelen, wat een leuke inspanning is voor de meekomende niet golfers. Natuurlijk zijn er aan de kust boten te huur en en kan men ook daar genieten van heerlijke wandelingen. Golf de Sainte-Maxime is een golfbaan met 18 holes in de buurt van de zee met een prachtig uitzicht, waaronder de vissershaven en de baai van Saint-Tropez - niet dat u uw blik van de bal moet halen! Deze course heeft goede fairways maar sommige van de holes zijn kort en vereisen enige echte vaardigheid om een par-score van 71 voor de ronde te behalen. De baan heeft negen holes die relatief vlak zijn en dan een gedenkwaardige back nine die zich op de heuvel achter het clubhuis bevindt. La Turbie in Monte Carlo ligt 900 meter boven de kust en biedt een prachtig panoramisch uitzicht. De course werd voor het eerst geopend in 1911, maar de baan werd in 1983 gerenoveerd en biedt zeker enkele lastige holes.

Goede faciliteiten voor niet-golfers.

De meeste golfbanen hebben goede faciliteiten voor niet-spelers, waaronder een aantrekkelijk clubhuis om te ontspannen met een goed boek. De golfbaan van Royal Mougins heeft ook een prachtig buitenzwembad en een spa - dus u zult niet worden gemist terwijl u op de green bent! Veel golfbanen hebben extra faciliteiten om uw spel te verbeteren, zoals een driving range, putting greens, chipping greens en practice bunkers. Er zijn professionals aanwezig om u te adviseren en er zijn verschillende trainingen voor alle niveaus van het spel. Golf Blue Green in Sainte-Maxime ligt tussen kreupelhout en bos, met uitzicht op St. Tropez en is de perfecte plek om een les te boeken hetgeen zowel op beginnersniveau als op gevorderd niveau beschikbaar is.

En ook een geweldige après-golf in de côte d'azur...

Waar is een betere manier om te ontspannen na een goede partij golf dan in het clubhuis? Veel van de golfbanen hebben de toegevoegde bonus van een goed restaurant waar de gasten kunnen genieten van Provençaalse gerechten die rijk zijn aan smaak en kleur. Een goed voorbeeld is het populaire restaurant Z in het Golf de Roquebrune Resort. Een van de vier restaurants van het Terre Blanche Hotel Spa Resort wordt gerund door een dynamische chef-kok en is bekroond met een prestigieuze Michelin-ster. Terwijl u zich ontspant tijdens een goede maaltijd met goede wijn, is de toast altijd - A votre santé et bonne chance pour la prochaine fois – op uw gezondheid en veel geluk voor de volgende keer!